En yeni videolar
Tarım Orman Gündemi - 24.11.2023
Tarım Orman Gündemi - 23.11.2023
Tarım Orman Gündemi - 22.11.2023
Günün Menüsü Soslu Tavuk
Tarım Orman Gündemi - 21.11.2023
Günün Menüsü
Tarım Orman Gündemi - 20.11.2023
Tarım Orman Gündemi - 10.11.2023
Tarım Orman Gündemi - 09.11.2023
Tarım Orman Gündemi - 08.11.2023
ilef - RATEM Korsanla mücadele kamu spotu 1
Kuraklık - 7
Kuraklık - 6
Kuraklık - 5
Kuraklık - 4
Kuraklık - 3
Kuraklık - 2
Kuraklık - 1
Dünyanın sıcaklığı artarsa neler olacağını, gezegenimizin ömrü boyunca oluşan benzer durumları ve karşı koyma yollarımızı bu filmde keşfedin.
İklim uzmanları her 1°C'lik artışın gezegenimiz üzerinde nasıl bir etki bırakabileceğini ortaya çıkarıyor.
Her sene artan sera gazı miktarına bağlı olarak bilim adamları ortalama küresel sıcaklığın önümüzdeki yüzyılda yaklaşık 6 derece artacağı ve bunun da dünyamızda köklü değişikliklere yol açacağı konusunda uyarıyor. İngiliz yazar Mark Lynas ve iklim uzmanlarının birlikte çalıştığı bu belgeselde her bir 1°C'lik artışın dünya üzerinde bırakacağı olası etkiler değerlendiriliyor.
Sera gazı emisyonları bir gecede dursa bile, atmosferde küresel sıcaklığı 0,5 ila 1°C arasında değiştirecek kadar sera gazı konsantrasyonu bulunuyor. Peki küresel sıcaklıklar bir derece daha artarsa ne olur? Six Degrees kitabının yazarı Mark Lynas'a göre değişiklikler kademeli bir şekilde yaşanmayacak. Grönland'da bulunan buzullar ve alçakta bulunan bazı adalar kaybolmaya başlayacak. Ortalama sıcaklıklar 3°C daha artarsa, Kutuplarda bütün bir yaz hiç buz olmayacak, Amazon yağmur ormanları kurumaya başlayacak ve ekstrem hava koşulları artık normal kabul edilmeye başlanacak. 4°C'lik bir artış olması durumunda okyanusların su seviyesinde ciddi yükselmeler yaşanacak. Küresel sıcaklıkların tek bir derece daha artması halinde ise iklim değişikliklerinin alacakaranlık kuşağı başlayacak. Bir zamanlar ılıman bir iklime sahip olan alanlarda yaşamak artık mümkün olmayacak ve insanlar geride kalan kaynaklar için birbirleriyle mücadele etmeye başlayacak. 6 derecelik artış ise kıyamet günü olarak ifade ediliyor ki bu durumda okyanuslar atık alanları haline gelecek, çöller genişleyecek ve afetler artacak.
Bu tehdite bir dur demezsek, küresel ısınmayı durdurmamızın imkansız olduğu noktaya ne zaman geleceğiz?